KLANTCASE BEDRIJFSKUNDIGE INFORMATICA: MAASDAM

Young talent wordt onmisbare collega

Als één van onze eerste hbo-studenten begon AFAS-succesbeheerder Christiaan bij Maasdam. Hier wist hij zijn liefde voor digitale escaperooms om te vormen naar waardevolle werkskills. Bij de projectinrichter Maasdam zijn ze enthousiast over hun succesbeheerder. “Het is geweldig om iemand in huis te hebben die nooit opgeeft.”

De young professional

De young professional

Christiaan Wapenaar (26) wordt opgeleid tot AFAS-succesbeheerder via YoungCapital NEXT. “Leren combineren met werken, na 3,5 jaar een hbo-diploma, een berg werkervaring, geen studiekosten en meteen salaris. Dat sprak me wel aan.” Na zijn aanmelding, ging Christiaan een pittig sollicitatietraject in. “Het is een traject van meerdere rondes waarin je laat zien dat je het écht graag wil. En maar goed ook, want je gaat een serieuze commitment aan.” Christiaan werd aangenomen en na een intensieve bootcamp van drie maanden is hij begonnen aan het praktijkgedeelte van de opleiding. Hij werkt vier dagen in de week bij projectinrichter Maasdam.

De klant

De klant

Business controller Gerard Krijgsman is Christiaans leidinggevende bij Maasdam. Voor hem was een succesbeheerder in opleiding een uitkomst. “Een deel van het applicatiebeheer deed ik zelf naast mijn eigen werk. Ik had er eigenlijk structureel te weinig tijd voor, maar je wilt grote klussen niet altijd bij een consultant neerleggen. Ik veranker de kennis liever in de organisatie.” Toen Gerard daarom hoorde over de AFAS-opleiding bij YoungCapital NEXT, zag hij direct een kans. Een paar maanden later kwam Christiaan op sollicitatiegesprek. Er was direct een klik. “Ik had er vertrouwen in dat we met Christiaan het avontuur aan konden gaan.”


 • De start

  Christiaan wist nog niet alles toen hij bij Maasdam begon. “Ik had net een intensieve bootcamp van drie maanden achter de rug. Qua bedrijfskundige informatie zat het dus wel goed. Maar je leert het pas écht in de praktijk. Dat was best spannend, want daar kun je best onzeker van worden.” Dat werd hij overigens niet. Dankzij behulpzame collega’s leert hij de bedrijfsvoering van Maasdam steeds beter kennen.

  Gerard: “Een succesbeheerder in opleiding heeft natuurlijk wel begeleiding nodig. Je kunt iemand niet aan zijn lot overlaten. Maar het is geweldig om iemand in huis te hebben die nooit opgeeft in het vinden van de juiste oplossing.”

  Christiaan: “Als een bepaalde import fout gaat, vreet ik mezelf op, terwijl Gerard er niet moeilijk over doet. Hij kauwt ook nooit oplossing voor, maar wijst je liever in een bepaalde richting zodat je zelf kunt ontdekken wat er aan de hand is.”


 • De uitdagingen

  Als AFAS-succesbeheerder is een dosis basiskennis in finance en hr essentieel. Christiaan: “Je kunt geen financiële onderdelen inrichten als je niet weet wat journaalposten zijn.” Hij merkte dat hij daar kennis miste. Iets wat hij aangaf bij YoungCapital NEXT, die nu twee aanvullende online trainingen finance en boekhouden aan de opleiding heeft toegevoegd.


 • De resultaten

  Gerard: “Christiaan weet draagvlak te creëren binnen de organisatie. Een belangrijk aspect van zijn functie, want als mensen enthousiast zijn over bepaalde oplossingen zijn ze bereid om je daarbij te helpen. Ook vind ik belangrijk dat er aandacht werd besteed aan soft skills tijdens Christiaans opleiding. Natuurlijk heb je een bepaalde kennis nodig, maar die moet je wel op een goede manier kunnen overbrengen.”

  Ook kwamen Christiaans puzzelskills al snel van pas. Hij is al jaren liefhebber van digitale escaperooms. Iets wat in z’n werk ook terugkomt. “Je bent telkens nieuwe puzzels aan het oplossen, terwijl je ook het grotere plaatje in beeld moet houden.” Laatst heeft hij, na lang worstelen, zijn eerste muterende workflow gerealiseerd.


 • De toekomst

  Christiaan: “Ik hoop nog heel lang actief te zijn bij Maasdam. En als het kan: elke dag een procent beter.” Iets wat Gerard ook wel ziet zitten. “Als Christiaan zo doorgaat, hopen we hem klaar te stomen voor een senior medewerker-functie.”

Over Maasdam

Maasdam is marktleider in vloerafwerking, creatief in totaalinrichting en slim in projectmeubilair. Vanuit hun thuisbasis in Waddinxveen werken ze met 57 medewerkers aan de meest uiteenlopende en uitdagende projecten in binnen- en buitenland.

Meer weten . . .

over wat een AFAS succesbeheerder in opleiding voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met Rik Walrave, via tel: 06 - 83 58 57 02, mail r.walrave@next.youngcapital.nl, of

Stel je vraag hier