Talent Talk

NEXT’er Yasmine hielp zichzelf en haar opdrachtgever KPN door eerlijk te zijn

In Talent Talk duik je in de wereld van onze NEXT’ers. Dit keer spreekt Yasmine (27) met haar talentmanager Laura. Want hoe coacht een talentmanager je eigenlijk tijdens het NEXT-traineeship?

Dat eerlijk zijn spannend is, maar dat het je ook iets moois kan opleveren, daar weet NEXT’er Yasmine alles van. Door aan te geven dat haar DevOps-baan bij KPN niet bij haar paste, leverde dat haar een op maat gemaakte baan op. Makkelijk vond ze het niet om zich erover uit te spreken. Maar met de coaching van haar talentmanager ging ze er toch voor. En zie haar en haar opdrachtgever nu eens.

Yasmine: “Ik ben van mezelf erg bescheiden, meegaand en een people pleaser. In de praktijk zoek ik vaak goedkeuring van anderen. Ik vind het lastig om op de voorgrond te treden en te staan voor wat ik wil. Nooit gedacht dat dit uiteindelijk een belangrijk leerdoel voor me zou worden bij het DevOps-traineeship.”

Yasmine: “Nadat ik de bootcamp van het traineeship had afgerond, startte ik bij KPN als DevOps engineer. De functie was een mix van werken met technologie, processen en mensen. Precies wat ik wilde. Dacht ik, want in de praktijk liep het toch anders.”

Yasmine: “Achteraf merkte ik dat ik een ander beeld had van de DevOps-baan. Ook sloot het inwerkproces niet goed aan op mijn behoeften. Ik heb het hier veelvuldig met m’n talentmanager Laura over gehad. Ook over hoe ik dit kon aangeven op de werkvloer. Uiteindelijk heb ik het zo’n zes maanden een kans gegeven. Ik zag er tegenop om me erover uit te spreken naar mijn manager, omdat ik confronteren lastig vind. Maar door de coaching van Laura ben ik het toch aangegaan.”

YASMINE: “LAURA HEEFT ME EEN SPIEGEL VOORGEHOUDEN EN ME HEEL BEWUST LATEN NADENKEN OVER WAT IK CONCREET WILDE.”

Talentmanager Laura: “Yasmine heeft de eerste zes maanden enorm haar best gedaan om zich van haar beste kant te laten zien en aan verwachtingen te voldoen. Een waardevolle eigenschap, maar niet als het je eigen werkgeluk tegenhoudt. Eerlijk zijn is superspannend, maar ik wist dat het haar verder ging helpen. De gemiddelde manager is er blij mee als een trainee eerlijk is, want die wil jong talent aan boord houden.”

TALENTMANAGER LAURA: “DAT YASMINE EERLIJK DURFDE TE ZIJN NAAR HAAR MANAGER IS EEN ENORME MIJLPAAL GEWEEST.”

Yasmine: “M’n manager was erg open minded en vond het vervelend dat mijn inwerktraject niet passend was. Dit boog hij om naar een kans voor mij en KPN. Hij creëerde een nieuwe functie voor me. Nu werk ik nog steeds bij dezelfde tak binnen KPN, maar op een andere afdeling als consultant. Ik doe hier onderzoek om interne processen te verbeteren. Zo onderzocht ik eerder hoe de teams jong talent kunnen aantrekken en behouden door bijvoorbeeld de onboarding aan te passen. Een hele andere rol, maar m’n IT-ervaring komt alsnog goed van pas. Nu zit ik echt op m’n plek.”

Talentmanager Laura: “Dat is het leuke aan mijn werk. Ik help anderen niet alleen aan een baan. Ik zie daarna ook van dichtbij hoe het gaat, houd contact met de opdrachtgever en ik mag het talent ondersteunen. Hoe vind je het nu echt? Waar loop je tegenaan? Als ik dan de ontwikkeling zie bij in dit geval Yasmine, dan weet ik weer: dit is waarom ik talentmanager ben geworden.”

  • Yasmine

Favourite vacancies (0)