Stories from ING

“Met detachering via NEXT binden we jonge talenten duurzaam aan ING”

Kon ING jarenlang financieel adviseurs vinden via uitzenden, werd dat in 2021 een stuk lastiger. De functie voor de ING-huizen werd verzwaard en de krapte op de arbeidsmarkt trok aan. Dus, schakelde ze YoungCapital NEXT in. Dit bleek voor de bank dé manier om gedreven young professionals te vinden en aan zich te binden. Zo vertelt Jenneke Vreugdenhil, Talent & Learning Expert bij de Retail Academy ING.

“Toen we de functie van financieel adviseur transformeerden naar financieel coach, veranderden ook de eisen. Kandidaten hadden nu bij de start al minstens 2 Wft-certificaten nodig om de nieuwe functie uit te kunnen oefenen. Daarnaast moesten ze leergierig zijn, interesse hebben in de financiële wereld, commercieel gedreven en ondernemend zijn, en snel kunnen schakelen.”

“We hadden de aanvraag eerst uitstaan bij recruitmentbureaus, maar voor hen was het een zoektocht naar het schaap met de vijf poten. Detacheren kan dan meer bieden. Dus toen we de aanvraag openzetten voor detacheerders kwam accountmanager André van YoungCapital NEXT om de hoek kijken. Hij was voor ons al een bekend gezicht, doordat hij eerst vanuit YoungCapital met ons samenwerkte en ons aan uitzendkrachten hielp.”

“André was ervan overtuigd dat NEXT voor geschikte financiële coaches kon zorgen. Door de kenmerkende snelheid en drive van hun doelgroep ‘young professionals’, in combinatie met het pakket dat NEXT aanbiedt. Dat pakte goed uit. Samen met z’n team kon-ie de young professionals in no-time vinden in hun miljoenendatabase, ze helpen aan hun Wft’s en tijdens de hele detachering coachen.”

Snelheid en kwaliteit gaan samen
“Het contact met André is vanaf dag één goed. Ik zie hem echt als het gezicht van YoungCapital NEXT. Hij is fijn in de samenwerking, denkt met ons mee en anticipeert op wat er komen gaat. Door regelmatig bij ons te checken of het handig is om alvast nieuwe young professionals op te leiden. Dat proactieve en menselijke is ook de ING-mentaliteit. Dat maakt dat we goed kunnen levelen met elkaar en dat ook ik snel de telefoon pak om hem te bellen of appen. Niet alleen als we meer mensen nodig hebben, maar ook om te sparren.”

“Door deze laagdrempelige manier houden we de snelheid erin, wat fijn werkt. Zodra wij de aanvraag uitzetten, gaat de recruiter van YoungCapital NEXT aan de slag. Die zet young professionals door naar André. Hij stelt ze aan mij en mijn collega voor. Daarbij vragen we altijd om een pitch van de young professional in de vorm van een filmpje en een cv. Binnen 24 uur geven wij dan weer terugkoppeling of we de young professional uitnodigen voor een gesprek. Vaak is het een ‘ja’. Maar hebben we het idee dat iemand toch niet helemaal past, dan is dat nooit een probleem. André staat open voor feedback, vraagt wat er beter kan en pakt meteen weer door.”

In de praktijk
“Op de werkvloer merk je dat de NEXT’ers een fijne toevoeging zijn op de rest van de teams. Het is de wisselwerking. De jongere generaties zijn digitaal heel sterk. De oudere hebben meer ervaring. Je merkt dat de ING-klanten die mix erg fijn vinden.”

“Toch zijn er wel punten waar we als opdrachtgever aan moesten wennen bij Generatie Z. Dat ze de work-lifebalance belangrijk vindt en dat bellen vaak buiten de comfortzone ligt. Maar het leuke is, dat YoungCapital NEXT sessies organiseert voor klanten, waarin ze kennis deelt over de nieuwe generatie en waarbij we het ook met de opdrachtgevers onderling hebben over dit soort punten.”

Versterking voor lange tijd
“Het fijne aan deze manier van detacheren is dat het voor alle partijen goed uitpakt. Voor ons, voor YoungCapital NEXT, maar ook voor de young professionals zelf. Want tijdens hun rol als financieel coach krijgen ze van alle bankaspecten iets mee, kunnen ze aanvoelen wat ze leuk vinden en vanuit deze rol doorgroeien naar andere functies binnen de bank. Naar de afdeling Wonen, bijvoorbeeld. Waar YoungCapital NEXT ons ook bij gaat helpen via detachering. Zo kunnen wij jonge talenten duurzaam aan ons binden.”

Favourite vacancies (0)