Newsroom

Persberichten

Opleiding tot AFAS Succesbeheerder van YoungCapital NEXT start derde klas binnen zes maanden

09-03-2020

De vraag naar medewerkers om IT-veranderingen te begeleiden, is enorm, zo blijkt uit de vraag naar werkstudenten van de hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatica tot Succesbeheerder van AFAS Software en YoungCapital NEXT. Er zijn in afgelopen zes maanden twee klassen gestart en op 16 maart begint de derde klas met studenten. De studenten krijgen een dag in de week theorie, die ze de overige vier dagen direct in de praktijk brengen. “Want ze leren het meest door het gewoon te doen”, zegt Karin van der Gragt, Director YoungCapital NEXT. Door de enorme wachtlijst aan bedrijven die een AFAS Succesbeheerder in dienst willen nemen, gaan ze dit jaar nog eens tachtig studenten opleiden. Alle studenten uit de eerste klas waren binnen een paar weken geplaatst bij de opdrachtgevers.

Veel organisaties hebben behoefte aan meer technisch en gerichter opgeleide medewerkers met kennis van bedrijfsprocessen, verandermanagement en optimalisaties. Robbert de Ruijter, Directeur Customer Operations van AFAS: “Bedrijfssoftware is vaak ongrijpbaar voor mensen in een organisatie. Wat brengt het nu en wat gaat de verandering ons brengen? Juist die onzekerheden nemen we weg.” AFAS Succesbeheerder zijn bestaat daarom niet alleen uit processen optimaliseren en inrichting. Robbert vervolgt: “Een essentieel onderdeel van de opleiding is juist het omgaan met de verandering, hoe je directie en eindgebruiker overtuigt om hiermee om te gaan. Software is namelijk niet alleen een systeem, maar ook een visie en denkwijze, wil je er het maximale uithalen voor jouw medewerkers en klanten.”

Praktijkgerichte young professionals

“We merken dat organisaties binnen alle branches behoefte hebben aan praktijkgerichte young professionals”, zegt Karin. Op de open dagen van de opleiding komen onder andere bakkerijen, schoonmaakbedrijven, maar ook bekende namen uit het onderwijs, telecom en accountancy. “Het mooie van deze opleiding is ook dat het bedrijfsleven direct van de kennis van de studenten profiteert en dat de studenten na de opleiding direct bij de klanten kunnen blijven werken. Wij hopen de komende jaren nog meer organisaties blij te kunnen maken met de frisse blikken van de AFAS Succesbeheerders”, zegt Robbert.

Over YoungCapital NEXT

YoungCapital NEXT dicht het gat tussen onderwijs en het bedrijfsleven, met opleidingen, traineeships en trainingen die aansluiten bij de wensen van de arbeidsmarkt. Bij YoungCapital NEXT specialiseren jongeren zich in een vak waar veel vraag naar is, en passen ze hun kennis direct toe in de praktijk. Daarnaast werken ze met een coach aan hun soft skills, zodat ze met hun persoonlijkheid het verschil kunnen maken. YoungCapital NEXT heeft tot nu toe zo’n 2.000 trainees en studenten opgeleid en geholpen aan een baan.
 

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Zo leidt AFAS jaarlijks meer dan 14.000 cursisten op. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.

Share me!