Newsroom

Persberichten

IT-opleiding YoungCapital NEXT van start in Eindhoven

07-05-2019

Gisteren zijn de eerste hbo software development-studenten aan YoungCapital NEXT (voorheen YoungCapital Academy) in Eindhoven van start gegaan. De elf geselecteerde jonge talenten gaan de komende drie maanden in de Schimmelt, naast het station in Eindhoven, aan de slag met de beginselen van blockchain en cybersecurity. Begin juli brengen ze hun kennis direct vier dagen per week in de praktijk bij IT-gerelateerde bedrijven in de regio.
 
“We merken dat in regio Eindhoven, net als in de rest van Nederland, een groot tekort heerst aan IT’ers die aansluiten bij de wensen en behoeftes van bedrijven”, zegt Maurice Peeters, Director van YoungCapital NEXT. “De ontwikkeling binnen het IT-landschap gaat namelijk zo snel, dat het reguliere onderwijs hier onvoldoende op kan inspelen. Bij YoungCapital NEXT leren de studenten juist de kennis waar bedrijven nu en in de toekomst behoefte aan hebben. Daarnaast begeleiden we ze bij hun loopbaan en helpen we ze bij het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden, die vaak worden onderschat bij andere IT-opleidingen.”
 
Tijdens de vierjarige geaccrediteerde opleiding werken de studenten vier dagen per week en krijgen ze één dag per week college van docenten uit het bedrijfsleven. “En dat alles zonder studieschuld, met baangarantie en salaris”, zegt Maurice. Bij YoungCapital NEXT in Hoofddorp zijn reeds vier klassen succesvol gestart. “We hebben nu zo’n zestig studenten die de hbo-opleiding software development volgen”, zegt Maurice. “We werken samen met NOVI, die door Keuzegids Hbo is uitgeroepen tot de beste deeltijdopleider op het gebied van ICT. Samen gaan we binnenkort nog een klas starten in Eindhoven.”
 
Jong talent dat geïnteresseerd is in de opleiding, kan zich aanmelden via de website en bedrijven die behoefte hebben aan jong IT-talent, kunnen zich hier melden.
 
Over YoungCapital NEXT
YoungCapital NEXT dicht het gat tussen onderwijs en het bedrijfsleven, door opleidingen en traineeships aan te bieden die aansluiten op de wensen van de arbeidsmarkt. Bij YoungCapital NEXT combineren jongeren leren met werken. Ze worden opgeleid in een vak waar veel vraag naar is, en passen hun kennis direct toe in de praktijk. Daarnaast werken ze met een coach aan hun soft skills, zodat ze met hun persoonlijkheid het verschil kunnen maken. YoungCapital NEXT heeft tot nu toe zo’n 1.400 trainees en studenten opgeleid en geholpen aan een baan.

Share me!