Newsroom

Persberichten

Op maat onboarden uitkomst voor nieuwe generatie professionals

21-01-2021

Jongerenexperts YoungCapital NEXT en Frisse Blikken helpen organisaties bij ontwikkelen future-proof onboardingprogramma’s op maat.

YoungCapital NEXT en Frisse Blikken, beide experts op het gebied van jongeren en werk, bieden samen digitale onboarding op maat aan. Het zogenaamde ‘Modulair Onboarding Programma’ is speciaal gemaakt voor de nieuwe generatie, die (op afstand) start met werken en een nieuwe organisatie nog moet ontdekken. “Samen met organisaties bepalen we welke modules interessant zijn om hun specifieke doelgroep een optimale start te geven”, zegt Matthijs van de Duurling van Frisse Blikken. “Denk aan games, podcasts, online magazines, video's of het organiseren van social events. Deze tools integreren we in het reeds bestaande inwerkprogramma. Het ultieme doel is om hiermee zoveel mogelijk jongeren een kickstart te geven op de arbeidsmarkt.”

Met de digitale onboarding-modules, die zich vooral richten op verbinding, leren werken en kennis over de organisatie(cultuur), brengen YoungCapital NEXT en Frisse Blikken de behoeftes van starters én werkgevers samen. “Young professionals zijn graag betrokken bij het bedrijf waar ze werken”, weet Jan Hendrik van der Wijngaart van YoungCapital NEXT. “Maar een eerste baan is ook spannend en erg wennen. Met een goede onboarding krijgen medewerkers vanaf de eerste werkdag meteen een goede start. Nu thuiswerken de norm is bij veel bedrijven, is een digitale onboarding essentieel. Op deze manier creëren we een omgeving waarin jonge talenten goed kunnen beginnen aan het werkende leven.” 

Gedeelde visie op jongeren en werk
YoungCapital NEXT en Frisse Blikken hebben een gedeelde visie op jongeren en werk. Zij kennen de nieuwste generatie op de werkvloer als geen ander, omdat ze zelf de nieuwe generatie zijn. Het is de missie van beide bedrijven om organisaties te laten zien dat jongeren een waardevolle toevoeging op de werkvloer zijn. “Wij zien ook dat veel jongeren nu moeilijker aan een baan komen”, zegt Jan Hendrik. “We willen daarom aan bedrijven laten zien wat jongeren op de werkvloer te bieden hebben. Ze zijn flexibel, leergierig en gaan geen uitdaging uit de weg. Dat zijn waardevolle skills. Door goede onboarding krijgen deze skills de ruimte om zich te ontplooien. Met de digitale modules hopen we belemmeringen bij bedrijven weg te nemen om meer jongeren aan te nemen.” 

-----

Over YoungCapital NEXT
YoungCapital NEXT is dé detacheerder voor young professionals in IT, finance en techniek, waar talentontwikkeling centraal staat. Met een database van 7 miljoen talenten vinden wij altijd de perfecte specialist voor iedere organisatie. Van eager, jong talent dat voor maximale groei gaat tot ervaren specialisten die een afdeling of project direct naar het hoogste niveau tillen. Waar ons hart sneller van gaat kloppen? De weg naar de top vrijmaken voor talent. Dit doen we met ons grote netwerk, door middel van opleiden, reskillen en bijscholen, en door talenten op alle fronten te helpen bij hun groei en ontwikkeling. Met een agile-based-leeraanpak, afgestemd op de vragen en uitdagingen van de arbeidsmarkt. Zo zorgen we dat ze direct van toegevoegde waarde zijn op de werkvloer.

Lees het hele artikel

YoungCapital lanceert YC Summer School

15-06-2020 - Gratis soft skill-trainingen voor een sterkere positie van jongeren op de arbeidsmarkt

Zuid-Hollandse samenwerking voor opleiden 3.000 extra IT’ers

12-03-2020 - In Zuid-Holland is een mismatch op de arbeidsmarkt.

Opleiding tot AFAS Succesbeheerder van YoungCapital NEXT start derde klas binnen zes maanden

09-03-2020 - Groeiende behoefte uit bedrijfsleven om IT-veranderingen te begeleiden

YoungCapital NEXT start praktijkgerichte mbo-opleiding op maat

24-09-2019 - Opleider geeft betaald toekomstgericht technisch onderwijs in samenwerking met bedrijfsleven

IT-opleiding YoungCapital NEXT van start in Eindhoven

07-05-2019 - De jonge talenten gaan drie maanden aan de slag met blockchain en cybersecurity. Daarna brengen ze hun kennis vier dagen per week in de praktijk bij IT-bedrijven.

Marko van Tol

Perscontact

Marko van Tol
06-22305319
m.vantol@youngcapital.nl

Over YoungCapital NEXT

YoungCapital NEXT is dé detacheerder voor young professionals in IT en finance, waar talentontwikkeling centraal staat. Met een database van 8 miljoen talenten vinden wij altijd de perfecte specialist voor iedere organisatie. Van eager, jong talent dat voor maximale groei gaat tot ervaren specialisten die een afdeling of project direct naar the highest level tillen. Waar ons hart sneller van gaat kloppen? De weg naar de top voor talent vrijmaken. Dit doen we door ze op te leiden, te reskillen en bij te scholen, met ons grote netwerk en door ze op alle fronten te helpen bij hun groei en ontwikkeling. Met een agile-based-leeraanpak, afgestemd op de vragen en uitdagingen van de arbeidsmarkt. Zo zorgen we dat ze direct van toegevoegde waarde zijn op de werkvloer.

Gallery

Download de YoungCapital perskit

Download perskit (ZIP)