STORIES BY NEXT: FIEN JACOBS

Een jaar met highs en lows

Fien Jacobs, Managing Director YoungCapital NEXT: ''De waardevolste lessen die ik meeneem naar 2024.''

Gelukkig nieuwjaar! Ik wens je een topjaar toe vol afgevinkte doelen, gezondheid, waargemaakte dromen en mooie lessen. Ik trap het jaar af met de lessen die ik trok uit mijn highs en lows van 2023 en die ik meeneem naar 2024. Zakelijk en persoonlijk. Wellicht heb jij er ook iets aan.


👉MOVE. TOGETHER

Had ik begin 2023 verwacht alleen de sportschool te moeten trotseren. Sta ik inmiddels met mijn hele managementteam (MT) en een trainer 2x per week in de gym bij ons op kantoor. Een topidee van onze Head of Finance Françoise Buitelaar. Want hoe fitter wij zijn, hoe fitter de organisatie is. En dat klopt! Want weet je?

Het helpt ons als management om belangrijke beslissingen te maken.

Eerst wilden we die nog weleens grotendeels alleen overdenken. Nu doen we dat veel meer samen, doordat we elkaar vaker zien. Echt een aanrader, dus! En het leuke: het sporten werkt aanstekelijk. Ik zie steeds meer collega’s een uurtje in hun agenda blokken om de gym in te gaan. Hoe leuk is dat?


👉VERGEET DE FUNFACTOR NIET. OOK ALS HET EVEN MINDER GAAT

De eerste helft van 2023 waren we met YoungCapital NEXT on a roll. We begonnen met een waanzinnige skitrip met alle collega’s in Oostenrijk. Haalden de ene na de andere target. En hadden in mei een onvergetelijk feest op het parkeerdek van het hoofdkantoor.

Vanaf die maand begonnen de cijfers wat onder druk te staan. We moesten meer energie geven om goede resultaten te behalen. En wat zag ik? In plaats van een estafetterace waarin collega’s elkaar opzochten en back-upten, ontstonden er juist meer soloraces. Een logische eerste reactie. ‘Ik moet m’n hachje redden’. Maar zoals we eerder hebben gezien:

Samen sta je sterker en is het veel leuker.

Daarom staat 2024 voor ons bij NEXT in het teken van verbinding en optimaliseren. Mét fun. Door het werk leuker te maken, hobbels weg te nemen en volle bak plezier te maken. Met als een van de hoogtepunten in april: met alle 80 collega’s een verrassingstrip maken. Want plezier in combinatie met een gezamenlijk doel, is wat ons uiteindelijk weer als hecht topteam in de wedstrijd zet. Daar ben ik van overtuigd.

  • Fien

👉MEER COLLEGA’S BETREKKEN BIJ GROTE KEUZES IS TOP VOOR DE DRIVE

Dit was er een die op mijn goede voornemenslijst stond in 2023: meer collega’s betrekken bij grote keuzes.

Een doel waar ik door snelle ontwikkelingen nog niet helemaal een vinkje bij kan zetten.

Maar waar ik samen met het MT naar mijn idee wel stappen in heb gezet. Zoals bij het rebranden van het merk (gaan we 22 januari live mee!). En met het kiezen van het ATS-systeem, waar we 20 collega’s uit alle hoeken van de organisatie vroegen om mee te denken. Volgend jaar trekken we deze lijn door, want wat heb ik hier intern fijne reacties op gehad.


👉GENIET. IEDERE DAG. OOK VAN DE KLEINE DINGEN

Cliché, maar zo waar. Aan het einde van 2023 werd ik er hard aan herinnerd waar het leven echt om draait: gezondheid, je omringen met lieve mensen en genieten. Toen mijn moeder plotsklaps werd opgenomen in het ziekenhuis met een hersenbloeding. Ik houd me vast aan geluksmomentjes. In de vorm van kleine verbeteringen. Tijd doorbrengen met m’n gezin. Zoals nu, hier in de Oostenrijkse sneeuw. En de energie en steun van mijn collega’s.

Favourite vacancies (0)