MBO-OPLEIDING TECHNIEK

Betaalde opleiding tot technisch monteur

Wil jij de techniek in? Het vak leren door veel in de praktijk bezig te zijn? Dan is de mbo 2-opleiding tot installatietechnicus in Amsterdam iets voor jou. Je werkt vier dagen en gaat één dag per week naar school. In twee jaar haal je een erkend mbo-diploma. Bovendien betaal je geen studiekosten én krijg je salaris. Door de huidige situatie is het helaas nog duidelijk wanneer de nieuwe klas kan starten, maar je kunt je wel alvast inschrijven.

De opleiding in het kort:

  • Een erkend mbo-diploma halen in twee jaar
  • Géén studiekosten, wel salaris
  • Leren en werken tegelijk: vier dagen werken en één dag studeren
  • Baangarantie; nu en in de toekomst
  • Persoonlijke begeleiding en coaching

Meld je aan voor een open dag

Wil je meer informatie over de mbo 2-opleiding tot installatietechnicus? Kom dan naar onze open dag. Tijdens deze dag vertellen we je alles over wat je gaat leren en hoe wij jou begeleiden in je ontwikkeling.

Wat ga je leren?

Je gaat alles leren over het installeren en vervangen van verwarmingsinstallaties. De opleiding begint met drie maanden fulltime les in Amsterdam. Daarna ga je aan het werk onder begeleiding van een ervaren monteur. Je werkt vier dagen in de week en gaat één dag naar school. De kennis die je opdoet tijdens de lessen breng je dus direct in de praktijk.

Wat voor werk ga je doen?

Je gaat in de omgeving van Amsterdam langs bij woningen of bedrijven om cv-ketels, boilers en geisers te vervangen en te onderhouden. Of je installeert warmtepompen en zonneboilers. Door jou hebben honderdduizenden mensen warm water en een verwarmde woning. Je werkt met verschillende technische installaties en systemen. Je gaat dus veelzijdig en afwisselend werk doen.

Baangarantie: nu en in de toekomst

De combinatie van werken en leren is de ideale start van je carrière. Na twee jaar heb je een landelijk erkend mbo-diploma tot installatietechnicus en kom je in vaste dienst. De komende jaren zijn er meer dan 10.000 installatietechnici nodig om Nederland duurzamer te maken. Genoeg werk dus voor jou in de toekomst. Door de huidige situatie is het helaas nog niet duidelijk wanneer de nieuwe klas kan starten, maar je kunt je wel alvast inschrijven.

Intensieve persoonlijke begeleiding

Bij YoungCapital NEXT vinden we het belangrijk dat jij je niet alleen vakinhoudelijk ontwikkelt, maar ook op het gebied van sociale vaardigheden. In deze rol kom je vaak bij mensen thuis en communiceer je veel met collega’s. Je communicatieve skills zijn dus heel belangrijk. Daarom volg je bij ons het persoonlijk leiderschapstraject ‘Take Charge’. Je leert jezelf door en door kennen, onder deskundige begeleiding. Je krijgt ook een persoonlijke coach, bij wie je altijd terecht kunt.

Lees meer

Dit zeggen onze studenten

Ga aan de slag bij

Vragen over YoungCapital NEXT?

Bel dan naar 020-653 1544, stuur een mail naar info@next.youngcapital.nl of stel hieronder je vraag.