Hbo ICT opleiding
BEDRIJFSKUNDIGE INFORMATICA

Combineer werken en leren

Bedrijfskundige informatica en applicatiebeheer leren door er in de praktijk veel mee bezig te zijn? Bekijk dan onze hbo-IT-opleiding bedrijfskundige informatica. Je gaat niet alleen studeren, maar ook direct aan de slag met de software van AFAS bij een van onze opdrachtgevers. Na 3 jaar heb je een erkend hbo-diploma én 3 jaar relevante werkervaring. Bovendien betaal je geen studiekosten en krijg je meteen salaris. De volgende klas start in september 2020.

De opleiding in het kort

 • Studeren en werken tegelijk: 4 dagen werken, 1 dag studeren.
 • De nieuwste skills leren die perfect aansluiten op het bedrijfsleven.
 • Intensieve coaching en les in kleine groepen.
 • Direct werkervaring opdoen én een erkend hbo-diploma.
 • Géén studiekosten en meteen salaris.
Meer weten? Check de video hiernaast.

Het studieprogramma

Samen met de NOVI Hogeschool creëerde YoungCapital NEXT de hbo-opleiding bedrijfskundige informatica. Tijdens de opleiding behaal je 240 studiepunten. Dat doe je door colleges te volgen, opdrachten en tentamens te maken en een scriptie te schrijven. Je werkt vier dagen per week bij een opdrachtgever waar je gaat werken met software van AFAS. Voordat je begint, volg je een bootcamp van drie maanden. Daar verdien je gelijk je eerste studiepunten mee.

Meld je aan voor een webinar

Wil je erachter komen of de hbo-opleiding echt bij je past? Meld je dan aan voor een van onze webinars. De komende periode bieden we in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus webinars aan in plaats van open dagen. Na je aanmelding voegt de recruiter je toe aan de online meeting, hier krijg je een uitnodiging van per e-mail. Tijdens het webinar hoef je alleen maar achter je laptop, pc of tablet plaats te nemen en op de link te klikken.

Tijdens het webinar vertellen we je alles over de opleiding en kun jij al je vragen stellen!

Hbo bedrijfskundige informatica

Wat ga je doen?

 • Je gaat werken als ‘succesbeheerder’ bij (klanten van) AFAS.
 • Je zorgt ervoor dat gebruikers probleemloos uit de voeten kunnen met de applicaties.
 • Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de software van AFAS nog beter aansluit op de business van klanten.
 • Je vertaalt wensen van de werkvloer naar oplossingen.
 • Je brengt problemen in kaart en lost deze op.

Dit zeggen onze studenten

Studeren en werken tegelijk

Tijdens de bootcamp van drie maanden leer je verschillende bedrijven kennen en ga je solliciteren. Natuurlijk helpen we je daarbij. Match gevonden? Dan ga je vier dagen per week aan de slag bij een bedrijf waar YoungCapital NEXT en AFAS mee samenwerken. Je carrière als succesbeheerder begint dus al tijdens je studie. Inclusief een mooi startsalaris, ja.

Hbo bedrijfskundige informatica

Selectieprocedure

Als jij tijdens een bijbaan, stage of studieproject ervaring hebt opgedaan met het in kaart brengen van wensen van een klant, je communicatieve vaardigheden on point zijn en je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen in de IT, dan kom je in aanmerking. Ook heb je in elk geval een havo-, vwo- of mbo4-diploma. Je achtergrond of vakkenprofiel maakt ons niet uit. Je motivatie vinden we wél erg belangrijk. Werken en studeren tegelijk vraagt discipline, doorzettingsvermogen en een growth mindset. Een growth mindset houdt in dat je gelooft in je eigen ontwikkeling, fouten durft te maken en niet bang bent voor verandering. Denk je nu: ja, dit ben ik en ik wil dit? Meld je aan voor de selectieprocedure.

Hbo bedrijfskundige informatica

Intensieve persoonlijke begeleiding

Bij YoungCapital NEXT werken we met docenten die ook een baan in het bedrijfsleven hebben. Hierdoor weten we zeker dat je dingen leert die je op de werkvloer nodig hebt. De klassen zijn niet groter dan 15 man en je krijgt een persoonlijke coach die jou helpt met jouw ontwikkeling. Hoe kom je over op anderen? Wat zijn je sterke en minder sterke punten? Hoe communiceer je effectief? Kortom: je leert hoe je het verschil maakt op de werkvloer.

Hbo bedrijfskundige informatica

Locaties & startdata

Je volgt de hbo-opleiding bedrijfskundige informatica op het hoofdkantoor van YoungCapital (Siriusdreef 12 in Hoofddorp). Geen stoffige collegezalen dus, en je wordt omringd door gemotiveerde YoungCapital-collega’s. Je gaat werken bij een bedrijf bij jou in de buurt. De volgende klas start in september 2020.

Veelgestelde vragen

 • Geen studiekosten? Hoe kan dat?

 • Wij betalen jouw opleiding en jij gaat via ons aan het werk bij een van onze opdrachtgevers. Je verdient dus ook nog geld. Goed geregeld toch?

 • Ik lees dat ik direct geld verdien. Hoe hoog is mijn salaris?

 • Je ontvangt een startsalaris boven het minimumloon, dit is zeker geen stagevergoeding. Naarmate je verder komt in je studie ga je meer verdienen.

 • 100% baangarantie: waar dan?

 • Als jij je diploma hebt gehaald, ben je verzekerd van een werkplek. Dat kan bij de werkgever waar je tijdens je opleiding aan de slag was. Maar ook bij een van de vele bedrijven die staan te springen om goed opgeleid talent.

 • Hoeveel dagen ben ik aan het werk/studeren?

 • De eerste drie maanden ben je fulltime aan het studeren. Daarna werk je vier dagen per week en kom je een dag per week naar YoungCapital voor college.

Vragen over YoungCapital NEXT?

Bel dan naar 020-653 1544 stuur een mail naar info@next.youngcapital.nl of stel hieronder je vraag.