Newsroom

In de media

CoolProfs ontwikkelt OutSystems traineeship met YoungCapital

27-02-2019

CoolProfs is een samenwerking aangegaan met YoungCapital voor het trainen en werven van junior consultants. Eric ten Harkel, algemeen directeur van CoolProfs, en Maurice Peeters, Director Professionals & Academy bij YoungCapital, hebben onlangs hierover een contract gesloten.

Een speciaal aangesteld recruitmentteam van YoungCapital richt zich op het werven van mogelijke kandidaten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding. De focus ligt hierbij primair op analytisch vermogen, communicatievaardigheden en affiniteit met IT. Na een eerste sollicitatiefase bij YoungCapital – bestaande o.a. uit gesprekken over intrinsieke motivatie en een assessment –, worden de kandidaten aan CoolProfs voorgedragen voor sollicitatiegesprekken. Wanneer er een match is, kan de kandidaat deelnemen aan het OutSystems traineeship.

Dit unieke traineeship heeft YoungCapital speciaal voor CoolProfs ontwikkeld om kandidaten klaar te stomen voor een carrière als OutSystems Developer. OutSystems is een zogenoemd low-code ontwikkelplatform. Anders dan traditionele programmeertalen, zoals bijvoorbeeld Java, C++ of C#, hoeven softwareontwikkelaars met OutSystems vrijwel geen code te schrijven, maar kunnen ze een applicatie modelleren met ‘blokken’ voorgeschreven code. Software ontwikkelen gaat zo veel sneller en is minder complex en foutgevoelig.

Het acht weken durende traineeship bevat een theoretisch en een praktijkgedeelte, waarbij naast het werken met OutSystems, ook de Agile/Scrum werkwijze aan bod komt. De trainees gaan aan de slag met een praktijkcasus waar ze een eindpresentatie over geven. Wanneer ze het traineeship succesvol hebben doorlopen, zijn ze in het bezit van een Scrum certificaat en hebben ze het officiële OutSystems Associate certificaat behaald. De kandidaten kunnen dan direct bij CoolProfs aan de slag.

“We zijn erg blij de handen ineen te kunnen slaan met YoungCapital”, zegt Ten Harkel. “Zij hebben veel ervaring met IT-recruitment en gaan voortvarend te werk. YoungCapital heeft goed geluisterd naar onze wensen en ambities en kwamen met deze unieke oplossing. Het OutSystems traineeship van YoungCapital zorgt voor een aanzienlijke verkorting van ons on-boarding proces en brengt onze wens om te groeien naar een personeelsbestand van meer dan 100 gecertificeerde OutSystems consultants, binnen handbereik.”

“CoolProfs heeft helder voor ogen wat ze zoeken in hun kandidaat consultants”, vertelt Peeters. “De nadruk ligt daarbij niet op harde ontwikkel-skills, maar op analytische en communicatieve vaardigheden. De kandidaatprofielen zijn heel breed. Het opzetten van een specifiek OutSystems traineeprogramma was voor ons een logische stap. Wij merken dat de vraag naar low-code, en met name OutSystems, in opkomst is bij zowel bedrijven als sollicitanten. Daarnaast leggen wij ons steeds meer toe op projectgebaseerde samenwerkingen, gericht op de behoefte van de klant, en minder op koude recruitment en detachering. We zijn verheugd en vereerd dat we op deze manier met CoolProfs mogen samenwerken en hen mogen helpen verder te groeien en organisatiedoelen te verwezenlijken.”

Het eerste OutSystems traineeship van YoungCapital gaat op 1 april van start met vijf trainees.

Share me!