Newsroom

Persberichten

Op maat onboarden uitkomst voor nieuwe generatie professionals

21-01-2021

Jongerenexperts YoungCapital NEXT en Frisse Blikken helpen organisaties bij ontwikkelen future-proof onboardingprogramma’s op maat.

YoungCapital NEXT en Frisse Blikken, beide experts op het gebied van jongeren en werk, bieden samen digitale onboarding op maat aan. Het zogenaamde ‘Modulair Onboarding Programma’ is speciaal gemaakt voor de nieuwe generatie, die (op afstand) start met werken en een nieuwe organisatie nog moet ontdekken. “Samen met organisaties bepalen we welke modules interessant zijn om hun specifieke doelgroep een optimale start te geven”, zegt Matthijs van de Duurling van Frisse Blikken. “Denk aan games, podcasts, online magazines, video's of het organiseren van social events. Deze tools integreren we in het reeds bestaande inwerkprogramma. Het ultieme doel is om hiermee zoveel mogelijk jongeren een kickstart te geven op de arbeidsmarkt.”

Met de digitale onboarding-modules, die zich vooral richten op verbinding, leren werken en kennis over de organisatie(cultuur), brengen YoungCapital NEXT en Frisse Blikken de behoeftes van starters én werkgevers samen. “Young professionals zijn graag betrokken bij het bedrijf waar ze werken”, weet Jan Hendrik van der Wijngaart van YoungCapital NEXT. “Maar een eerste baan is ook spannend en erg wennen. Met een goede onboarding krijgen medewerkers vanaf de eerste werkdag meteen een goede start. Nu thuiswerken de norm is bij veel bedrijven, is een digitale onboarding essentieel. Op deze manier creëren we een omgeving waarin jonge talenten goed kunnen beginnen aan het werkende leven.” 

Gedeelde visie op jongeren en werk
YoungCapital NEXT en Frisse Blikken hebben een gedeelde visie op jongeren en werk. Zij kennen de nieuwste generatie op de werkvloer als geen ander, omdat ze zelf de nieuwe generatie zijn. Het is de missie van beide bedrijven om organisaties te laten zien dat jongeren een waardevolle toevoeging op de werkvloer zijn. “Wij zien ook dat veel jongeren nu moeilijker aan een baan komen”, zegt Jan Hendrik. “We willen daarom aan bedrijven laten zien wat jongeren op de werkvloer te bieden hebben. Ze zijn flexibel, leergierig en gaan geen uitdaging uit de weg. Dat zijn waardevolle skills. Door goede onboarding krijgen deze skills de ruimte om zich te ontplooien. Met de digitale modules hopen we belemmeringen bij bedrijven weg te nemen om meer jongeren aan te nemen.” 

-----

Over YoungCapital NEXT
YoungCapital NEXT is dé detacheerder voor young professionals in IT, finance en techniek, waar talentontwikkeling centraal staat. Met een database van 7 miljoen talenten vinden wij altijd de perfecte specialist voor iedere organisatie. Van eager, jong talent dat voor maximale groei gaat tot ervaren specialisten die een afdeling of project direct naar het hoogste niveau tillen. Waar ons hart sneller van gaat kloppen? De weg naar de top vrijmaken voor talent. Dit doen we met ons grote netwerk, door middel van opleiden, reskillen en bijscholen, en door talenten op alle fronten te helpen bij hun groei en ontwikkeling. Met een agile-based-leeraanpak, afgestemd op de vragen en uitdagingen van de arbeidsmarkt. Zo zorgen we dat ze direct van toegevoegde waarde zijn op de werkvloer.

Over Frisse Blikken
Frisse blikken biedt organisaties de daadkracht en frisheid van jong ondernemerschap. We ademen vernieuwing. We zijn verandering. We brengen versnelling. Kortom, wij zijn de nieuwe generatie. We werken voor organisaties die staan te springen om de frisse blik van ondernemend talent. Je kunt bij ons terecht met vragen over het ontwikkelen van leer- en verandertrajecten, het bereiken van de moderne consument, werknemer en student, serious gaming en gamification, procesoptimalisatie, talentontwikkeling en (arbeidsmarkt)communicatie. Uitdagingen die voor ons als nieuwe generatie heel vanzelfsprekend zijn en waar een frisse blik behoorlijk bij kan helpen.

Share me!