Newsroom

Persbericht

Innovatieve IT-opleiding YoungCapital Academy nu ook in Eindhoven

15-10-2018

Hoofddorp, 15 oktober 2018 - In juni 2019 start YoungCapital Academy in Eindhoven met de innovatieve hbo-opleiding Software Development. Bij de geaccrediteerde opleiding, die sinds februari dit jaar wordt gegeven bij YoungCapital in Hoofddorp, werken en leren studenten tegelijk. Dat alles zonder studieschuld, met baangarantie en met salaris. Hiermee springt de recruitmentspecialist in op het tekort aan IT’ers. Op dinsdag 13 november vindt er een speciale open dag plaats op de YoungCapital-vestiging in het centrum van Eindhoven.

“In regio Eindhoven is, net als in de rest van Nederland, een groot tekort aan IT’ers. Daarom starten we in juni ook hier met een klas Academy-studenten. Zo spelen we in op de acute vraag in deze regio”, aldus Maurice Peeters, Director van YoungCapital Academy.

De studenten aan de YoungCapital Academy werken vier dagen per week bij gerenommeerde bedrijven. Daarnaast volgen ze één dag college. De theorielessen vinden vooralsnog plaats op de vestiging in Eindhoven. YoungCapital betaalt de studiekosten en een volwaardig salaris gedurende de hele opleiding van vier jaar.

Actueel en up-to-date curriculum

“Het IT-landschap ontwikkelt zich zo snel dat het reguliere onderwijs onvoldoende aansluit bij de behoefte van bedrijven”, weet Peeters uit ervaring. “Bij de Academy behandelen we juist de ontwikkelingen die voor bedrijven relevant zijn. Denk aan blockchain en Artificial Intelligence. Daarnaast begeleiden we onze studenten bij hun loopbaan en helpen we ze bij het ontwikkelen van hun soft skills, die vaak worden onderschat bij andere IT-opleidingen.” YoungCapital werkt hiervoor samen met NOVI, die door Keuzegids Hbo is uitgeroepen tot de beste deeltijdopleider op het gebied van ICT.

IT-talent

Peeters: “We hebben ruimte voor een klas met vijftien ambitieuze studenten die affiniteit hebben met IT en net in het bezit zijn van een mbo-4-, havo- of vwo-diploma. Jong talent kan zich direct aanmelden voor de selectie.” Wie uiteindelijk mag starten, wordt bepaald door een uitgebreide selectie op motivatie, sociale vaardigheden en ondernemerschap.

Open dag

Geïnteresseerden in de opleiding Software Development in Eindhoven zijn welkom op de open dag. Deze vindt plaats vanaf 18.00 uur bij YoungCapital Eindhoven, Emmasingel 19, op dinsdag 13 november. Tevens is er een open dag in Hoofddorp op 29 november a.s. Meer informatie en inschrijven.

Over YoungCapital

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

YoungCapital

Share me!