Hbo ICT opleiding
BEDRIJFSKUNDIGE INFORMATICA

Combineer werken en leren

Bedrijfskundige informatica en applicatiebeheer leren door er in de praktijk veel mee bezig te zijn? Bekijk dan onze hbo-IT-opleiding bedrijfskundige informatica. Je gaat niet alleen studeren, maar ook direct aan de slag met de software van AFAS bij een van onze opdrachtgevers. Na 3,5 jaar heb je een erkend hbo-diploma én 3,5 jaar relevante werkervaring. Bovendien betaal je geen studiekosten en krijg je meteen salaris. De volgende klas start op 1 december 2019.

Hbo bedrijfskundige informatica

De opleiding in het kort

  • Studeren en werken tegelijk: 4 dagen werken, 1 dag studeren
  • De nieuwste skills leren die perfect aansluiten op het bedrijfsleven
  • Intensieve coaching en les in kleine groepen
  • Direct werkervaring opdoen én een erkend hbo-diploma
  • Géén studiekosten en meteen salaris
Lees meer

Het studieprogramma

Samen met de NOVI Hogeschool creëerde YoungCapital NEXT de hbo-opleiding bedrijfskundige informatica. Tijdens de opleiding behaal je 240 studiepunten. Dat doe je door colleges te volgen, opdrachten en tentamens te maken en een scriptie te schrijven. Je werkt vier dagen per week bij een opdrachtgever waar je gaat werken met software van AFAS. Voordat je begint, volg je een bootcamp van drie maanden. Daar verdien je gelijk je eerste studiepunten mee.

Meld je aan voor een open dag

Wil je meer informatie over de hbo-IT-opleiding bedrijfskundige informatica? Kom dan naar een open dag. Tijdens de open dag vertellen we je alles over het studieprogramma, hoe het is om te leren on the job en hoe wij jou begeleiden in je ontwikkeling. Ook kun je vragen stellen aan de docenten en huidige studenten.

Hbo bedrijfskundige informatica

Wat ga je doen?

  • Je gaat werken als ‘succesbeheerder’ bij (klanten van) AFAS.
  • Je zorgt ervoor dat gebruikers probleemloos uit de voeten kunnen met de applicaties.
  • Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de software van AFAS nog beter aansluit op de business van klanten.
  • Je vertaalt wensen van de werkvloer naar oplossingen.
  • Je brengt problemen in kaart en lost deze op.

Studeren en werken tegelijk

Tijdens de bootcamp van drie maanden leer je verschillende bedrijven kennen en ga je solliciteren. Natuurlijk helpen we je daarbij. Match gevonden? Dan ga je vier dagen per week aan de slag bij een bedrijf waar YoungCapital NEXT en AFAS mee samenwerken. Je carrière als succesbeheerder begint dus al tijdens je studie. Inclusief een mooi startsalaris, ja.

Hbo bedrijfskundige informatica

Selectieprocedure

Als jij tijdens een bijbaan, stage of studieproject ervaring hebt opgedaan met het in kaart brengen van wensen van een klant, je communicatieve vaardigheden on point zijn en je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen in de IT, dan kom je in aanmerking. Ook heb je in elk geval een havo-, vwo- of mbo4-diploma. Je achtergrond of vakkenprofiel maakt ons niet uit. Je motivatie vinden we wél erg belangrijk. Werken en studeren tegelijk vraagt discipline, doorzettingsvermogen en een growth mindset. Een growth mindset houdt in dat je gelooft in je eigen ontwikkeling, fouten durft te maken en niet bang bent voor verandering. Denk je nu: ja, dit ben ik en ik wil dit? Meld je aan voor de selectieprocedure.

Hbo bedrijfskundige informatica

Intensieve persoonlijke begeleiding

Bij YoungCapital NEXT werken we met docenten die ook een baan in het bedrijfsleven hebben. Hierdoor weten we zeker dat je dingen leert die je op de werkvloer nodig hebt. De klassen zijn niet groter dan 15 man en je krijgt een persoonlijke coach die jou helpt met jouw ontwikkeling. Hoe kom je over op anderen? Wat zijn je sterke en minder sterke punten? Hoe communiceer je effectief? Kortom: je leert hoe je het verschil maakt op de werkvloer.

Hbo bedrijfskundige informatica

Locaties & startdata

Je volgt de hbo-opleiding bedrijfskundige informatica op het hoofdkantoor van YoungCapital (Siriusdreef 12 in Hoofddorp). Geen stoffige collegezalen dus, en je wordt omringd door gemotiveerde YoungCapital-collega’s. Je gaat werken bij bedrijven in de randstad-omgeving. De volgende klas start op 1 december 2019.

Dit zeggen onze studenten

Vragen over YoungCapital NEXT?

Bel dan naar 020-653 1544 stuur een mail naar info@next.youngcapital.nl of stel hieronder je vraag.